Als je doet wat je altijd deed,
krijg je wat je altijd kreeg…..of
je speelt het Transformatiespel!

Wil je inzicht wilt in iets wat je bezig houdt? Heb je behoefte aan verandering maar je weet je niet precies wat? Het transformatiespel kan je daarin spelenderwijs en laagdrempelig meer duidelijkheid geven. Een gecertificeerde spelbegeleider zorgt voor de juiste diepgang.

Wat is het Transformatiespel?

Het Transformatiespel is een laagdrempelig, lichtvoetig doch zeer diepgaand middel om naar jezelf te kijken; je bewust te worden van de manier waarop jij vormgeeft aan je leven en aan je levensomstandigheden. Het spel helpt je om te begrijpen waaróm je dit zo doet, en stelt je in staat om veranderingen aan te brengen. Je ontdekt zowel je sterke kanten en kwaliteiten als je belemmerende patronen en overtuigingen, er worden inzichten aangeboden en je wordt ondersteund in het doorbreken van blokkades en het zien van nieuwe mogelijkheden, zodat je tot verdere persoonlijke groei kunt komen. Bewustwording, zelfontdekking, zelfinzicht en toename van zelfliefde en zelfacceptatie zijn de belangrijkste doelen van het Transformatiespel.

Jouw speldoel

Het spel kan gespeeld worden met twee tot zes spelers, onder begeleiding van één of twee spelbegeleiders. De speeltijd varieert van één dag tot een heel weekend. In overleg kan het spel tot maximaal zes dagdelen gespeeld worden. Dit is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en hun wensen. Spelers bepalen van tevoren een persoonlijk Speldoel, dat ze middels het Spel willen bereiken. Soms gaat het om een levensvraag, waarin iemand inzicht wil verkrijgen. Het kan echter ook gaan om het bereiken van een bepaalde, gewenste situatie. De spelleider begeleidt de spelers hierbij, zodat het Speldoel zo helder mogelijk wordt geformuleerd. De spelers delen hun speldoel met elkaar, waarna het Spel kan beginnen. Binnen de groep speelt ieder zijn/haar eigen spel. Het is geen kwestie van “Ik tegen de ander”, maar van “Ik met mezelf”, ondersteund door de ander. Openheid, samenwerking en interactie worden gestimuleerd. Spelers leren zo ook van elkaar, in een sfeer van intimiteit en vertrouwen.

Jouw levenspad

Op het spelbord lopen de spelers elk hun eigen Levenspad. Ze bewegen zich achtereenvolgens door vier niveaus: het fysieke, het emotionele, het mentale en het spirituele. Op elk niveau komen zij zaken tegen die hen helpen om hun speldoel te bereiken. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verkrijgen van inzicht, het ontdekken van belemmerende patronen en/of overtuigingen en het succesvol doorbreken daarvan, het leren vertrouwen op de eigen intuïtie, het gebruiken van de eigen vrije wil, het zich bewust worden van kwaliteiten etc. Soms confronterend, soms aanmoedigend, maar altijd leidend tot persoonlijke groei. M.b.v. een scorekaart houden de spelers de voortgang van hun Spel, en daarmee hun eigen ontwikkeling, bij.

Optimaal resultaat

De begeleider heeft geen sturende functie in het Spel. Hij/zij zorgt voor een veilige en respectvolle omgeving en energie, geeft uitleg over de richtlijnen en mogelijkheden van het Spel, geeft regelmatig opbouwende feedback en stelt verhelderende vragen, wanneer nodig. Op deze manier zorgt hij/zij ervoor dat de spelers hun Speldoel zo optimaal mogelijk kunnen realiseren.

Jouw potentieel verwezenlijken

Kortom… het Transformatiespel is een krachtig Spel, dat je leert begrijpen hoe je vormgeeft aan de situaties in jouw leven én hoe je hier, indien gewenst, verandering in aan kunt brengen. Zodat jij de doelen die jij je stelt in je leven gemakkelijker kunt realiseren, en je potentieel kunt verwezenlijken.

Onze mogelijkheden

Transformatie-dag

Geschikt voor twee of maximaal drie personen per spel, gezien de beschikbare tijd en noodzakelijke interactie. Meerdere spellen kunnen tegelijk gespeeld worden. Elk spel heeft een eigen spelleider. Datum en locatie nader af te stemmen. Prijs op aanvraag.

Transformatie-meerdaagse

Een transformatie-meerdaagse wordt met u afgestemd en duurt minimaal drie en maximaal zeven dagen. Tijdens de meerdaagse vormt het Transformatiespel de dagelijkse rode draad. Er kunnen maximaal zes deelnemers per spel deelnemen. Meerdere spellen kunnen tegelijk gespeeld worden. Gezien het karakter van het spel kan er gedurende het spelen niet van spel gewisseld worden. Na het ontbijt wordt met het spel gestart. De middagen en eventueel avonden worden in overleg ingevuld. Mogelijkheden hiervoor zijn: op eigen gelegenheid genieten van ontspanning, cultuur of natuur, individuele of groepstransformatiesessies, zoals yoga, bodywork, ademwerk, energetische therapie, healing, reading, horoscoop, meditatie Ook ’s middags of avonds het Transformatiespel gespeeld worden. In een meerdaagse wordt in maximaal 6 dagdelen het Transformatiespel gespeeld.

Voorbeeld van een 7-daagse:

Dag 1: Reisdag en acclimatisering / kennismakingsdiner
Dag 2 t/m 6: Yoga of meditatie / ontbijt / Transformatiespel / lunch / individuele of groepssessies / diner / avond vrij te besteden
Dag 7: Yoga of meditatie / ontbijt / afsluiting Transformatiespel / lunch / thuisreis
De locatie kan in overleg gekozen worden. Aaneensluitende datums nader af te stemmen. Prijs op aanvraag

Ervaringen

Jane Alexander: Aanvankelijk sceptische journaliste beschrijft haar positieve ervaring in een  Engelstalig krantenartikel: Krantenartikel

Marie-Jose: Ik wist totaal niet wat ik me moest voorstellen bij het transformatie spel maar ik was zeer nieuwsgierig en benieuwd naar wat het spel me zou brengen. Het is vooral de combinatie van het spel en de manier waarop jullie dit begeleiden wat mij aanspreekt. Heel mooi om te zien hoe jullie het spel op de juiste manier willen doen en volgens de juiste methodiek, maar ook de combinatie van het spel en de mogelijkheden en het toepassen van je eigen gevoel. Gewoon om te kijken of het wel klopt. Zeer bijzonder om te ervaren wat ik als deelnemer krijg, het klopt voor mijn gevoel exact met de vraag die ik aan het spel gesteld heb. Of het nu het engelenkaartje is of het bewustzijnskaartje, het past bij mij. Ook de belemmeringen geven mij inzichten die ik kan erkennen en waar ik aan kan werken. Maar naast inzichten over mijzelf gaf dit spel en jullie toevoegingen mij ook inzichten over de andere deelnemers die zeer waardevol zijn. Het raakt me om te zien wat er gebeurd met de deelnemers en hoe warm en liefdevol de omgeving is, waarin dit allemaal mag zijn en kan gebeuren. Heel veel respect hoe jullie deze veilige omgeving creëren. Jullie samenwerking maakt het spel een kloppend geheel. Het zorgt voor de juiste man-vrouw balans, de verschillende inzichten (soms aangevuld door May en dan door Frank) en de verschillende interpretaties (soms wat de een voelt en wat de ander denkt of andersom). Dit in combinatie met de omgeving, tussen de klankschalen en de tuin met het medicijnwiel en de heerlijke lunch maken het helemaal compleet. Bedankt voor deze mooie dag en ik kan het iedereen aanraden om dit eens een keer te mogen ervaren!!

John: Het transformatiespel kende ik niet en was nieuwsgierig wat het mij zou brengen. May was spelleider en Frank-Jan maakte aantekeningen en vulde May mooi aan gedurende het spel. Met liefde en toewijding wisten ze ook een veilige omgeving te creëren, zodat ik me helemaal op mijn gemak voelde en me open kon opstellen. De uitleg was duidelijk en stap voor stap werden we meegenomen in het spel. Naast bewaking van de spelregels bleef May ook goed voelen of en waar er nog iets nodig was, zodat er nog meer verdieping ontstond. Heel bijzonder hoe de inzichten, en dat wat op dat moment nodig was, zich toonden in het spel. Ik kon veel dingen plaatsen wat mede zorgde voor bewustwording. Ook fijn was de feedback van alle aanwezigen. Ook wat door de andere deelnemers gedeeld werd gaf soms inzichten voor mezelf. Bij mij heeft het spel gezorgd voor mooie inzichten en in de dagen na het spel een diepe transformatie op gang gebracht, waardoor ik een oude belemmerende overtuiging kon loslaten en een diepe pijn helen. Ik ben dankbaar voor de mooie ervaringen met het transformatiespel en kan het iedereen aanraden, die op zoek is naar wat je belemmerd, inzichten en bewustwording over jezelf.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Het Transformatiespel wordt wereldwijd gespeeld

Het Transformatiespel – Transformation Game® – is ruim veertig jaar geleden ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler, in Findhorn Foundation. Sinds het spel in 1978 in Findhorn voor de eerste keer werd aangeboden, hebben wereldwijd vele duizenden mensen het spel gespeeld in al haar varianten. Deze varianten zijn ontwikkeld door InnerLinks, de organisatie waar Joy en Kathy hun activiteiten en het Spel hebben ondergebracht. De Findhorn Foundation is het centrum van Game-programma’s in Europa. Alleen gecertificeerde spelbegeleiders mogen het spel commercieel aanbieden.

Spelvarianten:

  • The Solo Game: de éénpersoonsversie. Onder begeleiding van een gecertificeerde spelbegeleider speel je het spel alleen.
  • The Box Game: de speldoosuitvoering, waaraan maximaal 4 spelers kunnen deelnemen. Deze versie is in de winkel en op internet te koop. Voor het realiseren van de juiste diepgang wordt een gecertificeerde spelbegeleider geadviseerd.
  • The Wheel Game: hieraan kunnen maximaal 6 spelers onder begeleiding van een of twee gecertificeerde spelbegeleider deelnemen.
  • The Group Game / Organisation Game: maximaal 125 personen van een organisatie kunnen hieraan deelnemen. Zij vertegenwoordigen – verdeeld over een aantal groepen – de verschillende delen van de organisatie. De groepen spelen met elkaar als een geheel. Elke groep wordt begeleid door een gecertificeerde spelbegeleider. De rest van de organisatie kan het spel als publiek volgen. Deelnemers en publiek kunnen tijdens het Spel wisselen.
  • The Planetary Game: Een levensgrote uitvoering van het Transformatiespel. Het Spel wordt eens in de paar jaar in deze versie gespeeld, onder begeleiding van de ontwikkelaars van het Transformatiespel. Het speldoel heeft daarbij wereldomvattende onderwerpen.