Wat mijn klanten er van vinden

Ton Beljon, Directeur/eigenaar Chi International b.v.:
Ondernemersklankbord en bedrijfskundig consultant met messcherpe analyses.
Frank-Jan zit al ruim 30 jaar in mijn zakelijk netwerk waarbij zijn werkzaamheden in die periode varieerden van Manager Operations, directie assistent en hoofd inkoop tot consultant in bedrijfskundige processen. Een warme, zorgzame en zachtaardige managementstijl in combi met een messcherpe, analytische geest is de beste typering voor Frank-Jan, wat mij betreft. Hij is goed met cijfers maar kan ook bedrijfssituaties en bedrijven lezen door zijn empathische vermogen te combineren met bedrijfskundige inzichten. Hij heeft het vermogen om de vinger op de zere plek te leggen binnen een organisatie en er meteen een oplossing voor aan te dragen, na een grondige analyse. Ik heb Frank-Jan verschillende keren als consultant en als klankbord ingeschakeld en zal dit ook blijven doen, als dit weer nodig is!  

Pim Kohl, Purchasing Manager at Philips International:
Bijzonder korte time to market. In deze periode heeft Frank-Jan ons als interim strategic buyer geassisteerd in enkele High Tech projecten Zijn belangrijkste project was gericht op een molocular diagnostisch product vanaf development, prototype bouw tot de repeat produktie fase. Dit alles onder strikt medical device guidelines/ ISO 13485/FDA regulations. De kracht van Frank Jan lag erin om zich snel het medisch ISO systeem eigen te maken en daarna te handelen vanuit inkoopperspectief maar tevens breder te kijken t.a.v. het totale project. Daarin het continue beschrijven en reviewen met stakeholders en formeel ondertekenen van zaken zoals de risico matrix van het product en het supply management plan. Vanuit inkoop de basis inkoopprocessen managen zoals RFI/RFQ en PO’s veelal binnen strakke projectdeadlines. De aanpak van Frank-Jan in enkele andere projecten resulteerde in een zeer korte time to market. In de diverse interne project voortgangen duidelijk de risico’s verwoorden in afstemming met collega’s vanuit inkoop perspectief. Dit als belangrijke punten te bespreken met de projectleider en daar waar nodig met de externe klant. Uiteindelijk is het inkoop project werk overgedragen aan de externe klant met een hele hoge onderkende klantwaardering.  

Rogier Molenaar, InkoopadviseurSamenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen:
Van 2 zelfstandige organisaties naar 1 geharmoniseerde professionele samenwerkingsorganisatie.
Frank-Jan heeft belangrijke stappen gezet in het harmoniseren en professionaliseren van twee overheidsorganisaties die samen zijn gegaan. De organisaties kenden een van elkaar afwijkende structuur, cultuur en beleid. De harmonisatie heeft betrekking op het samen met de organisatie ontwikkelen en realiseren van een duidelijke inkoopfunctie en het harmoniseren van beleid. Daarnaast is een professionaliseringsslag gemaakt door de organisatie meer bewust te maken om het inkoopproces rechtmatig en doelmatig te laten verlopen. Daarvoor heeft Frank-Jan inkoophulpmiddelen ontwikkeld en in de organisatie uitgerold.